Bigestalt

Bioenergètica i Gestalt

UN ENFOCAMENT INTEGRADOR

Nombroses teràpies actuals actuen de manera dividida: és a dir, treballen el mental i l’emocional d’una banda, i el corporal de l’altra, creant certa escissió en la persona. Al meu entendre, una teràpia integradora, on ment, cos i emoció puguin estar presents i expressar-se, serà molt més efectiva, en fomentar una integració que afavoreix la visió holística de la persona, en la qual ment, cos i emoció van inseparablement de la mà.

La meva proposta de treball terapèutic planteja la integració de dues tècniques: d’una banda la teràpia Gestalt, que atendria el mental i emocional; l’altra, la bionergètica, que atendria el corporal.

El meu nom és Santi Calvo i sóc psicoterapeuta Gestalt i clínic integratiu. També soc Graduat a Ciències Econòmiques per l’Universitat de Barcelona i m’agradaria explica-te una mica com és que he arribat fins aquí.

Continuar llegint

Dificultats en les que puc ajudar-te

L'ansietat és una sensació corporal que vivim de forma angoixant, que es manifesta en el nostre cos provocant una sensació de manca d'aire que dificulta la nostra respiració, i pensaments accelerats, temorosos o catastrofistes que al seu torn generen una sensació d'impossibilitat de poder estar assossegats i en calma, com si no ens poguéssim reconèixer a nosaltres i qui som.

Més informació.

La por, el pànic i les fòbies estan profundament lligats. Quan la por es descontrola i no la podem contenir o tranquil·litzar, comença una espiral que pot donar lloc al pànic, que seria la màxima expressió de la por. A partir d'aquí és quan es generen les nostres fòbies, portant-nos gairebé sense adonar-nos-en i sense voler a fer d'aquesta manera el nostre món molt més petit i limitat, provocant que l'espiral que abans citava faci més limitada la nostra manera de percebre el món i la nostra realitat.

Més informació.

La depressió la vivim com una falta d'il·lusió i ganes de viure. Corporalment, és una sensació de falta d'energia, d'impuls vital, i una incapacitat per afrontar la nostra vida i els nostres quefers diaris, que normalment ve acompanyada d'una sensació de tristesa i malenconia que ens envaeix i fa que pràcticament només tinguem ganes de plorar, doncs tot en la nostra vida ens resulta difícil d'assumir.

Més informació.

Teràpia Gestalt

Les teràpies que ofereixo

Teràpia de procés

La teràpia individual és la trobada entre dues persones en què client i terapeuta estableixen una aliança de confiança per poder veure, desenvolupar i qüestionar, en un context lliure de judici, el perquè i el com de les dificultats, problemes i malestars de la persona que va a la teràpia.

Més informació.

Teràpia de parella

Normalment, quan una parella ve a teràpia és que alguna cosa en el sistema que formen els dos no està funcionant, o almenys no correctament. Molts són els condicionants que poden pertorbar aquest "sistema": en ocasions, els mals hàbits; la falta de comunicació; els desequilibris entre el donar i prendre; o patrons disfuncionals entre la parella originen aquests desequilibris en el "sistema". Revisar quins són aquests "mecanismes" que estan originant aquest desordre ajuda a la parella a establir un contacte més autèntic i més amorós perquè l'entesa, la comunicació o el desig tornin a ressorgir.

Més informació.

Les tècniques que utilitzo

TERÀPIA GESTALT

La Gestalt és una psicoteràpia de caràcter humanista, que promou entre altres coses el "adonar-se", l'autenticitat i l'ésser honest i sincer, sobretot amb un mateix. Una de les principals fortaleses de la teràpia Gestalt és l'experiment, que consisteix a facilitar propostes de treball amb l'objecte de promoure l'estar present de la persona, el donar-se compte i en última instància la responsabilitat d'allò que porta a la persona a teràpia , generant d'aquesta manera noves eines per promoure el propi auto-suport de la persona.

Més informació.

TERÀPIA BIOENERGÈTICA

La Bioenergètica és una psicoteràpia de caràcter humanista enfocada al "adonar-se" des del cos mitjançant mobilitzacions, desbloqueig o exercicis que el que busquen és aquest "adonar-corporal". La nostra societat és eminentment mental, tenim el nostre cos com adormit a les nostres emocions, a les nostres sensacions i als nostres impulsos. Amb la Bionergètica tractem llavors d'afavorir aquesta aparició de la consciència a través del cos per poder ser éssers més integrats, més connectats i, en definitiva, menys escindits.

Més informació.