Depressió

Tractament per la depressió

Tractament per a depressió

El tractament per la depressió, juntament amb l’ansietat, són dos dels grans mals de la nostra societat moderna. En moltes ocasions venen acompanyats, doncs normalment quan una persona viu en continua ansietat o angoixa s’acaba deprimint.

En altres ocasions la depressió no prové de l’ansietat sinó més aviat per idees i creences sobre com som o qui som, per això i en aquests casos és important fer una profunda revisió de quins son aquestes creences limitants i castradores que provenen de la nostra educació o de com vam aprendre a veure i interpretar el mon així.

Com sortir de la depressió?

En altres ocasions els processos de dol per la pèrdua d’un familiar estimat o per la dissolució d’un matrimoni poden provocar també processos depressius, en aquests casos poder expressar els sentiments més profunds davant d’una persona la qual recolza i fomenta l’obertura i expressió d’aquests sentiments promou l’alliberació d’aquests sentiments reprimits i la superació de la persona.

En aquests casos i des de el meu enfocament integrat plantejo exercicis des de la bioenergètica que facin connectar a la persona amb la seva energia i amb la seva força per a que pugui sentir-se i per a que vagi integrant la energia com a seva alhora que des de l’enfocament gestàltic plantejo la revisió i canvi de creences limitants per a que d’aquesta manera poder qüestionar la forma de veure el mon i a ell mateix.

Tractaments naturals per a la depressió

La importància d’establir objectius

Quan s’està deprimit, es pot sentir que no es pot aconseguir res. Això et fa sentir pitjor amb tu mateix. Per a reprendre el rumb, fixa’t metes diàries per a tu mateix.
“Comença amb una cosa petita” Fes que la teva meta sigui una cosa que puguis aconseguir, com rentar els plats cada dos dies.
Alhora que comences a trobar-te millor, podràs afegir metes més desafiadores al teu dia a dia.

Ejercicios naturales

L’exercici té un gran potencial en el tractament de la depressió

Augmenta de manera temporal les substàncies químiques per a sentir-te ben denominades endorfines. Això també pot tenir avantatges a llarg termini per a les persones que pateixen de depressió.

L’exercitar-se regularment semblaria estimular al cervell al fet que es reconfiguri a si mateix d’una manera positiva. Quant exercici necessites?
No és necessari competir en maratons per a aconseguir beneficis. El caminar unes quantes ocasions a la setmana pot ajudar-te.

 Menjar saludablement ajuda al tractament per a la depressió?

No hi ha una fórmula miraculosa que corregeixi la depressió. No obstant això, és una gran idea vigilar el que menges. Si la depressió et fa menjar en excés, el fet de controlar la teva alimentació t’ajudarà a sentir-te millor.

Comida saludable

Encara que res és definitiu, hi ha proves que els aliments amb àcids grassos omega-3 (com el salmó i la tonyina) i àcid fòlic (com les bledes i l’alvocat) poden contribuir a alleujar la depressió.

 Dormir el necessari

La depressió pot fer difícil el tancar els ulls, i la falta de son pot agreujar la depressió. Què pots fer?
Començar per fer alguns canvis en l’estil de vida. Ficar-se al llit i despertar-se a la mateixa hora cada dia.
Tracta de no fer migdiada. Eliminar totes les distraccions de l’habitació, no usar l’ordinador o la televisió. Amb el temps, és possible que notis que el teu somni millora.
Rebutjar els pensaments negatius és un mètode per a tractar la depressió
En la lluita contra la depressió, gran part del treball és mental: canviar la manera de pensar. Quan s’està deprimit, s’extreuen les pitjors conclusions imaginables.

La següent vegada que et sentis mal amb tu mateix, usa la lògica com un mètode natural de tractament per a la depressió.
Pot ser que sentis que no li agrades a ningú, però hi ha alguna evidència real d’això?

Pot ser que et trobis com la persona més inútil de l’univers, però és això realment probable?

Es necessita pràctica, però amb el temps seràs capaç de vèncer aquests mals pensaments abans que es descontrolin.