Psicoterapeuta Gestalt a Barcelona: Qui sóc?

Santi Calvo
Santi Calvo(Barcelona, 1964)
Psicoterapeuta Gestalt i clínic integratiu. Membre titular de la AETG i formador.

Què fa un economista en el món de la psicoteràpia gestalt a Barcelona?

Doncs us explico: quan tenia 36 anys vaig començar a tenir crisis d’ansietat i claustrofòbia a causa de la meva pròpia manera d’interpretar la vida, al meu caràcter, i també motivades per una crisi de parella que començava a ser bastant palpable.

A vegades em veia obligat per la meva ansietat o claustrofòbia a sortir sobtadament del metro per la meva por de quedar-me sense aire dins del vagó; en altres ocasions, sense motiu aparent, en el meu despatx professional em venien ofecs i la sensació de pèrdua del control.

En altres ocasions havia de sortir d’un cinema perquè sentia que em faltava l’aire en aquell espai tan reduït. Tot allò eren senyals que alguna cosa en la meva vida no funcionava bé.

Al principi em vaig resistir a acceptar tot allò que m’estava passant i vaig decidir anar al metge a que em receptés alguna cosa per a l’ansietat. Em vaig estar medicant durant un any.

No obstant això, alguna cosa em deia que allò no era casual i si em succeïa era per alguna cosa, per la qual cosa vaig decidir demanar ajuda a un bon amic, qui em va recomanar posar-me en mans d’una persona que feia teràpia Gestalt. I així va ser com vaig entrar al món com a psicoterapeuta gestalt a Barcelona.

Com va ser el meu procés terapèutic?

Durant el meu procés de tractament terapèutic vaig poder anar descobrint el perquè de les meves pors i les meves inseguretats.
A poc a poc vaig ser comprenent per què m’ocorria tot allò, perquè d’aquesta manera pogués veure on estaven els meus límits i com d’aquesta manera poder cuidar-me, en definitiva poder millorar la meva autoestima.

Amb el temps la meva ansietat va cessar i vaig començar a trobar-me millor; les meves pors i inseguretats van començar a calmar-se, el procés terapèutic em va ajudar a prendre decisions que necessitava adoptar en la meva vida; i tot a poc a poc va començar a calmar-se.

Com va ser la meva formació com a psicoterapeuta Gestalt a Barcelona?

Vaig quedar tan entusiasmat amb el meu procés que vaig decidir continuar aprofundint en la teràpia i en el meu procés personal iniciant els meus estudis com a terapeuta gestáltico en l’Institut Gestalt de Barcelona, sent alumne de Mireia Darder, mentre que paral·lelament vaig realitzar el procés S.A.T. sobre el Eneagrama a la Casa Gran amb Claudio Naranjo.

Quan vaig acabar aquestes dues formacions vaig decidir realitzar algun altre tipus de formació que em permetés aprofundir en les pors, fòbies, depressió i ansietat, per a això vaig completar el Màster de Teràpia Breu Estratègica que realitzava l’Institut de Teràpia Breu Estratègica de Arezzo, de la mà de Giorgio Nardone.

Posteriorment, després d’uns anys motivat per la meva inquietud i el meu esperit d’autoconeixement, em vaig inscriure en la formació de Psicoteràpia Clínica Integrativa en l’IPETG d’Alacant, de la mà de Juanjo Albert.

En aquesta formació vaig aprofundir sobre la formació del nostre caràcter i la seva correlació corporal, el perquè de ser com som i el nostre cos.

Com vaig començar amb la teràpia bioenergètica?

Aquest treball profund, que va durar gairebé cinc anys durant els quals es treballa primordialment el cos des de la medicina bioenergètica dels mestres Reich i Lowen.

Em va donar amplis coneixements del treball corporal i que a moltes de les coses que ens ocorren no tenim accés fàcil des de la nostra ment racional, sinó que és molt més fàcil abordar-les des d’un procés més corporal.

Aquest treball profund realitzat a Alacant, juntament amb els meus coneixements i estudis en Teràpia Gestalt i els meus coneixements en Teràpia Breu Estratègica.

Tots ells em permeten realitzar abordatges sobre els problemes de les persones que acudeixen a teràpia des d’un punt de vista més holístic, podent integrar des de diversos enfocaments el problema que presenta la persona, la qual cosa dóna molt bons resultats.

Actualment formo part de l’equip de formadors en Teràpia Gestalt de Espailudic, Escola Gestalt de Catalunya, passant a ser membre Titular de la AETG després de la presentació de la meva tesina «L’adonar-se corporal, la Teràpia Gestalt i la seva integració amb altres teràpies corporals».

La meva experiència professional en el camp de la psicoteràpia ja és extensa, perquè porto més de set anys treballant diàriament amb clients amb problemes de tota mena, amb resultats molt positius en nombrosos casos.