Ansietat

Trastorns d'ansietat

L’ansietat és el gran mal de la nostra societat

Els trastorns d’ansietat són un símptoma que s’experimenta a través del nostre cos, i el sentim com a dificultat respiratòria, sensació d’ofec, ment accelerada o descentrada, sensació de mareig o també ho vivim amb la sensació de tenir el diafragma bloquejat o tibant.

Cadascun de nosaltres ho experimentem de diferents maneres. Durant un temps de la meva vida jo mateix la vaig experimentar, sent fins i tot diagnosticat de T.A.G. (trastorn d’ansietat generalitzada) el qual ho vaig tenir durant més d’un any.

En aquests casos des de la meva experiència terapèutica treball des del meu enfocament integrant ment, emoció i cos, des de la meva experiència, la qual és àmplia en aquesta mena de dificultats, són ja nombrosos els casos que he portat amb persones amb aquesta mena de problemes aconseguint poder deixar enrere l’ansietat.

És important començar el procés terapèutic abans que el símptoma es transformi en una cosa més greu com per exemple, claustrofòbia, agorafòbia o pitjor encara algun trastorn obsessiu.

Per això l’enfocament gestáltic el qual centra els nostres problemes diaris en l’aquí i en l’ara i no en un futur anticipatori és important, perquè l’ansietat només és la punta de l’iceberg on s’amaguen emocions més profundes que estan pugnant per sortir com per exemple la por, la ràbia o la tristesa.

Què són els trastorns d’ansietat?

És natural sentir-se angoixat per traslladar-se a un nou lloc, començar un nou treball o realitzar una anàlisi. Aquest tipus d’ansietat és poc agradable, però es pot incentivar a la persona a treballar més intensament i a fer un millor treball.

L’ansietat habitual és una experiència que sorgeix i desapareix, sense interferir en la rutina diària.

En el cas d’un tractament per a l’ansietat, la percepció de la por pot acompanyar-nos tot el temps. És molt intens i a vegades esgotador. Aquest tipus d’ansietat pot fer-nos deixar de fer les activitats que gaudim.

En casos excepcionals, pot impedir-te pujar a l’ascensor, travessar el carrer o fins a deixar la teva casa. Si no es tracta, l’ansietat continuarà empitjorant.

Tractaments per a ansietat

Els diversos tractaments d’ansietat més comunes avui dia són capaces de provocar que una persona es trobi contínuament desbordada, intranquil·la i preocupada.

Encara que una certa ansietat temporal es pot considerar «normal», comprendre si una persona pateix un trastorn d’ansietat pot suposar la gran diferència a l’hora d’obtenir el corresponent i necessari tractament.

L’ansietat repercuteix en la psicologia, la ideologia i el seu món social.

Trastorns d'ansietat