Qui sóc

Santi Calvo
Santi Calvo(Barcelona, 1964)
Psicoterapeuta Gestalt i analista bioenergètic. Membre titular de la AETG i formador.

El meu nom és Santi Calvo, tinc 51 anys i sóc psicoterapeuta Gestalt i analista bionergètic. També soc Graduat a Ciències Econòmiques per l’Universitat de Barcelona i m’agradaria explica-te una mica com és que he arribat fins aquí.

Igual et preguntes «què fa un economista al mon de la psicoteràpia?». Doncs t’explico una mica; Quan tenia 36 anys vaig començar a tenir crisis d’angoixa i i claustrofòbia degut a la meva pròpia manera d’interpretar la vida, al meu caràcter i també motivat per una crisi de parella que començava a ser prou palpable. De vegades em veia obligat per la meva angoixa sortir de sobte del metro per la meva por a quedar-me sense aire dins del vagó del metro, a altres ocasions sense motiu aparent al meu despatx professional em venien ofecs i la sensació de pèrdua de control, inclús d’altres havia de sortir d’un cine, doncs sentia que em faltava l’aire i m’ofegava en aquell espai tan deduït. Tot allò eren senyals que quelcom a la meva vida no funcionava bé. En un principi em vaig resistir a acceptar tot allò que m’estava passant i vaig decidir anar al metge per a que em receptés quelcom per a la angoixa, així vaig estar medicat durant un any, no obstant quelcom em deia que allò no era casual i que si em passava era per algun motiu, això em va fer demanar ajut a un bon amic el qual em va recomanar posar-me en mans d’una persona que feia teràpia Gestalt i així va ser com vaig entrar dins aquest mon.

Durant el meu procés terapèutic vaig anar descobrint el perquè de les meves pors i les meves inseguretats, poc a poc vaig anant comprenent el perquè em passava tot allò i per a que d’aquesta manera veiés a on estaven els meus límits i com d’aquesta manera poder cuidar-me i a la fi poder millorar la meva autoestima.

Amb el temps la meva ansietat va anar minvant i vaig començar a trobar-me millor; les meves pors i inseguretats van començar a calmar-se, el procés terapèutic em va ajudar a prendre decisions que necessitava fer a la meva vida i tot mica en mica va començar a calmar-se.

Vaig quedar tan entusiasmat del meu procés que vaig decidir continuar aprofundint a la teràpia i en el meu procés personal començant els meus estudis com a terapeuta gestàltic a l’Institut Gestalt de Barcelona, sent alumne de la Mireia Darder, i paral·lelament vaig fer el procés S.A.T. a la Casa Grande amb el mestre Claudio Naranjo.

Quan vaig acabar aquestes dues formacions vaig decidir realitzar un tipus de formació que em pogués endinsar en el mon de les pors, les fòbies, l’angoixa i la depressió i vaig cursar la formació de Teràpia Breu Estratègica que organitzava l’Institut Gestalt de Barcelona amb els formadors de l’Institut de Teràpia Breu Estratègica d’Arezzo centre que dirigeix el professor Giorgio Nardone.

Posteriorment i desprès d’alguns anys i degut a la meva inquietud personal i el meu esperit d’autoconeixement em vaig inscriure a la formació de Psicoteràpia Clínica Integrativa a l’I.P.E.T.G. d’Alacant, de la mà d’en Juanjo Albert, al qual vaig aprofundir sobre la formació del nostre caràcter i la seva correlació corporal, el perquè de ser com som i el nostre cos, aquest profund treball el qual va durar quasi cinc anys a on es treballava primordialment el cos des de la visió Bioenergètica dels mestres W. Reich i A. Lowen em va donar amplis coneixements del treball corporal i de que moltes coses que ens passen doncs no tenim accés fàcil des de la nostra ment racional en canvi és molt més fàcil si les atenem, si les abordem des de un procés més corporal.

Aquest treball profund realitzat a Alacant junt amb els meus coneixements a Teràpia Gestalt i els meus coneixements en Teràpia Breu Estratègica em permeten realitzar abordatges sobre els problemes de les persones que venen a teràpia des de un punt de vista més holístic podent integrar diversos enfocaments sobre el problema que presenta la persona tenint molt bons resultats.

Actualment formo part de l’equip de terapeutes/formadors a Teràpia Gestalt de l’Espailúdic, Escola Gestalt de Catalunya, també soc membre Titular de l’METGIA per la presentació de la meva tesina: «El darse cuenta corporal, la Terapia Gestalt y su integración con otras terapias corporales».

La meva experiència al camp de la psicoteràpia ja és amplia doncs porto més de set anys treballant diàriament amb clients amb problemes de tot tipus i amb resultats molt positius en nombrosos casos.