Teràpia breu estratègica

La teràpia breu estratègica (T.B.E.) és un tipus de teràpia que, a diferència de les teràpies humanistes que estan dirigides cap al procés de autoconeixement i de aprofundiment de la persona, està enfocada cap a la solució del problema del client; és a dir, l’enfocament estratègic preveu que en relatives poques sessions el client pugui fer un canvi en el seu problema. Això no significa que al realitzar aquest tipus de teràpia la persona no qüestioni o valori les estructures més profundes de sí mateix, sinó que l’enfocament terapèutic anirà exclusivament focalitzat cap a la solució del seu problema.

Aquest tipus de teràpia està també indicat a persones que pateixen fòbies, pors, trastorns obsessius, sexuals, etc. a on el simptomàtic està molt present, doncs en poques sessions la persona pot realitzar canvis importants.

Les intervencions estratègiques consisteixen en pautes i tècniques a la psicoteràpia cognitiu-conductual promovent el canvi de creença i el atrevir-se a realitzar moviments que promoguin el canvi efectiu de la persona.

Acostumo a aconsellar aquest tipus de teràpia a persones que venen a consulta amb situació de crisi personal com entrada per poder buscar una funcionalitat de la persona a la seva vida, posteriorment un cop la persona es troba en una situació més normalitzada, introduir la teràpia Gestalt per a buscar les causes profundes del sentiment i el patiment de la persona.